Pojat jaetaan jo yläkoulussa

Joulukuussa alkava Vanhojen tanssien kurssi on synnyttänyt hysteriaa, paniikkia ja stressiä lukion kakkosten, etenkin tyttöjen, keskuudessa.

Kuopion Klassisen lukion 17-vuotiaiden kaverusten Jenni Multasuon ja Jonna Nissisen puheista päätellen on oltavana nohevana, jos meinaa saada tanssipartnerin ennen kurssin alkua.

- Leppävirralla parien varaus aloitettiin jo yläkoulussa, mutta varmaan suurin osa kysyy paria lukion kakkosvuoden alussa.

Siilinjärven lukion kakkonen Siiri Juvonen muistuttaa, että myös puku ja kampaus stressaavat tyttöjä. Juvosen mukaan kampaaja-aikoja varataan vuotta ennen ja tyttöjen välistä kilpailua syntyy siitä, kun samanlaisia pukuja ei haluta.

- Useampi satanen juhlavalmisteluihin varmaan uppoaa, mutta itse yritän minimoida kuluja. Harvoin tällaisia prinsessapäivä-mahdollisuuksia tarjoutuu, joten on lupa nauttia laittautuen.

Erään kuopiolaisen kampaamon mukaan huimimmat kampausajat alkavat aamukahdelta. Ammattilaisten näkökulmasta vanhojen päivään satsataan kuin hääjuhlaan.

Kirjoittaja on Savon Sanomien nuorisoraatilainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.