Viisi yläkoulua kisaa uutistiedoista

Kuinka kauan Suomessa on ollut naispappeja? Entä kuka on Pohjois-Savon maakuntajohtaja?

Siinä malliksi kaksi kysymystä, joitten avulla haettiin viiden yläkoulun joukkuetta Pohjois-Savon uutisviisaat- visailuun, joka järjestetään koulujen perinteisen sanomalehtiviikon päätteeksi helmikuun 9. päivänä.

Kuopion ja sen ympäristön karsinnoista selvittivät tiensä yhdentoista koulun joukosta finaaliin Ahmon koulu Siilinjärveltä ja Minna Canthin koulu Kuopiosta.

Ahmon joukkueessa ovat mukana Joni Heimonen, Nina Nurmenniemi ja Marianne Niskanen, Minna Canthin triossa puolestaan Valtteri Laukkanen, Olli-Pekka Jalkanen ja Eeva Kukkonen.

Ylä-Savon edustajaksi seuloutui Vieremän kirkonkylän yläkoulu Joona Partasen, Mikko Nissisen ja Mika Ahosen voimin. Keski-Savon paikasta kilvoittelivat Varkauden kolme koulua, joista voittovuorossa oli Päiviönsaari joukkueellaan Eetu Häyrinen, Anu Kojo ja Tuomo Salmi. Sisä-Savon tietävin joukkue tuli Tervon yhtenäiskoulusta. Voittajakolmikossa ovat Tiina ja Janne Aaltonen sekä Ville Leinonen.

Pohjois-Savon uutisviisaat -visailua on käyty 1990-luvun puolivälistä lähtien osana maakunnan sanoma- ja paikallislehtien yhteistä Sanomalehti opetuksessa -toimintaa.

Yhteistyössä on ollut mukana myös Radio Savo, jonka Kotkankallion studiosta helmikuun 9. päivän loppukilpailu radioidaan suorana lähetyksenä.

Pohjois-Savon voittajajoukkue kohtaa myöhemmin talvella neljän muun itäsuomalaisen maakunnan joukkueet Itä-Suomen uutisviisaat -kisassa. Viime vuonna Pohjois-Savon uutistietävimmät koululaiset löytyivät Vehmersalmelta.

Tätä kysyttiin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ahmon koululaiset kirivät uutisviisaiksi