Oletko kokenut taloudellista väkivaltaa? Kerro kokemuksistasi verkkokyselyssä

Taloudellinen väkivalta on ihmisen rahankäyttöön liittyvää loukkaamista, hyväksikäyttöä tai rajoittamista.

Taloudellinen väkivalta on hyvin monimuotoista, ja asiantuntija-arvion mukaan sitä esiintyy samalla lailla kuin muunkinlaista väkivaltaa.

Se voi olla esimerkiksi sitä, että parisuhteen toinen osapuoli kontrolloi täysin puolisonsa rahankäyttöä tai maksattaa tällä kaikki arjen ostokset.

Teemme aiheesta juttua. Oletko sinä kokenut taloudellista väkivaltaa? Kerro kokemuksistasi verkkokyselyssä. Pääset kyselyyn tästä linkistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Oma raha

Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"

Katinkullan perustajan Seppo Juurikon, 73, miljoonavelat vanhenivat vasta kuusi vuotta sitten – "En omista edes vaatteita, jotka minulla on ylläni"

Käsityöyrittäjän leipä ei tule pöytään helposti – "Tätä työtä tehdessäni tunnen itseni rikkaaksi", puuseppä Antti Kolari, 32, sanoo

Viiden lapsen yksinhuoltaja Kirsi Vento stressaa yllättävistä menoista ja miettii, mistä voisi säästää – "Vaikka rahaa olisi kuinka paljon, ajattelisin ekologisesti ja kierrättäisin"

Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"

Oletko kokenut taloudellista väkivaltaa? Kerro kokemuksistasi verkkokyselyssä

Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"

Kiinnostaako klassikkoautoon sijoittaminen, mutta et halua törsätä jättisummia? Hyvän sijoitusauton voi saada jopa muutamalla tonnilla, vinkkaa asiantuntija

Hotellihuoneita siivoava Riia Korhonen, 35, on monesti harkinnut alan vaihtoa kehnon palkan takia – "Vaikka rakastankin itse työtä, olen saanut tästä ammatista monta kertaa tarpeekseni"

Nelikymppinen Tiina Nykyri hankki muhkean säästön vertailemalla sähkön ja vakuutusten hintoja – Näillä vinkeillä vertailet hintoja ja voit säästää rahaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.