Aasialainen salaatti

½ l parsa ja kukkakaalin kukintoja

½ l vettä

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 porkkana

6 kpl kirsikkatomaatteja

1 dl cashew-pähkinöitä

Huuhtele kasvikset. Revi kukintoja erilleen tarvittava määrä. Mittaa vesi, suola ja sokeri kattilaan, kiehauta. Lisää veteen kukka ja parsakaalin kukinnot ja keitä n. 5 minuuttia, kaada lävikköön ja jäähdytä. Pese, kuori ja raasta porkkana. Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Sekoita raasteeseen kaalien kukinnot, päälle kirsikkatomaatit ja cashew-pähkinät. Tarjoile salaatinkastikkeen ja leivän kera.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan"

Kuuluuko ananas pitsaan -ikuisuuskysymys näyttää ratkenneen – data kertoo suomalaisten suosimat pitsatäytteet

Mehevä ja täyteläinen kakku ansaitsee paraatipaikan vaikkapa isänpäivän kahvipöydässä

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – Myös siihen sopii täyte, katso reseptit

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

Kylmä nakki -yhteisö jakaa vertaistukea ja vinkkejä ruuhkavuosien ruokapöytiin – "Välillä voi reilusti sanoa, että tänään meillä syötiin vähän huonommin", Hanna Gullichsen sanoo

Pähkinöistä saa mukavaa puruvastusta ja runsaasti energiaa – Testaa tietovisassa, tunnetko pähkinät

Pähkinät uppoavat piirakkaan, salaattiin ja satay-kastikkeeseen – katso reseptit

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.