Afrikkalainen basbousa-leivonnainen

2 dl mannasuurimoita

2 rkl vehnäjauhoja

0,5 tl ruokasoodaa

50 g margariinia

0,75 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 kananmuna

1 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä

Pinnalle:

0,5 dl mantelirouhetta tai -lastuja

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka, tavallinen pyöreä on sopiva.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, mannasuurimot ja ruokasooda.

Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi ja lisää sitten kananmuna hyvin vatkaten.

Lisää jogurtti tai kermaviili ja jauhoseos vuorotellen. Älä vaivaa taikinaa.

Levitä taikina voideltuun vuokaan ja ripottele mantelit päälle. Paista kauniin ruskeaksi 15-20 minuuttia.

Valmista paistamisen aikana kostutusliemi: Keitä kattilassa 1 dl sokeria, 1 dl vettä ja 0,5 rkl sitruunanmehua 10 minuuttia, kunnes liemi vähän tiivistyy. Pane kattila kylmään veteen, jotta liemi jäähtyisi.

Kun kakku on valmis, kaada kylmä kostutusliemi tasaisesti kuuman kakun päälle.

Tarjoa kardemummalla maustetun kahvin tai minttuteen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Laita kalaa myös kesäpöytään

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii perunanviljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"

Kuka keksii jännät kesämaut? Ammattilainen voi jo kyllästyä, joten todellinen asiantuntija kutsutaan apuun

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.