Afrikkalainen basbousa-leivonnainen

2 dl mannasuurimoita

2 rkl vehnäjauhoja

0,5 tl ruokasoodaa

50 g margariinia

0,75 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 kananmuna

1 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä

Pinnalle:

0,5 dl mantelirouhetta tai -lastuja

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka, tavallinen pyöreä on sopiva.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, mannasuurimot ja ruokasooda.

Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi ja lisää sitten kananmuna hyvin vatkaten.

Lisää jogurtti tai kermaviili ja jauhoseos vuorotellen. Älä vaivaa taikinaa.

Levitä taikina voideltuun vuokaan ja ripottele mantelit päälle. Paista kauniin ruskeaksi 15-20 minuuttia.

Valmista paistamisen aikana kostutusliemi: Keitä kattilassa 1 dl sokeria, 1 dl vettä ja 0,5 rkl sitruunanmehua 10 minuuttia, kunnes liemi vähän tiivistyy. Pane kattila kylmään veteen, jotta liemi jäähtyisi.

Kun kakku on valmis, kaada kylmä kostutusliemi tasaisesti kuuman kakun päälle.

Tarjoa kardemummalla maustetun kahvin tai minttuteen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.