Ahven-kasvisvokki

400 g ahvenfileitä

2-4 perunaa

1-2 rkl rypsiöljyä

1 sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

2 porkkanaa

200 g parsakaalia

200 g sieniä

2 rkl soijakastiketta

1 rkl sitruunamehua

1 tl sokeria

mustapippuria

ripaus chilijauhetta

 

Nypi ahvenfileistä ruodot pois ja leikkaa fileet suikaleiksi. Leikkaa kuoritut perunat, sipuli, valkosipuli ja porkkana tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Leikkaa parsakaali nupuiksi ja sienet ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna öljy vokkipannulla ja lisää perunasuikaleet. Kypsennä perunaa noin viisi minuuttia ja lisää sipuli, valkosipuli ja loput kasvikset.

Kypsennä sekoitellen muutama minuutti ja tarkista, että peruna on kypsää.

Siirrä kasvikset pannun reunalle, lisää tarvittaessa öljyä ja kypsennä varovasti ahvensuikaleita pari minuuttia. Sekoita kasvikset ahvensuikaleiden joukkoon.

Yhdistä soijakastike, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Kaada mausteseos vokkipannulle ja sekoita varovasti. Tarjoa ahven-kasvisvokki heti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Kalkkuna ei ole vielä Suomessa yhtä suosittua kuin Keski-Euroopassa, mutta sen käyttö lisääntyy – kalkkunaruoat sopivat esimerkiksi joulun välipäiviin, katso reseptit

Puolukasta toivotaan elintasosairauden kaatajaa – ota punainen marja osaksi ruokavaliotasi ja kokeile vaikkapa puolukkajäädykettä, katso reseptit

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan"

Kuuluuko ananas pitsaan -ikuisuuskysymys näyttää ratkenneen – data kertoo suomalaisten suosimat pitsatäytteet

Mehevä ja täyteläinen kakku ansaitsee paraatipaikan vaikkapa isänpäivän kahvipöydässä

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – Myös siihen sopii täyte, katso reseptit

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

Kylmä nakki -yhteisö jakaa vertaistukea ja vinkkejä ruuhkavuosien ruokapöytiin – "Välillä voi reilusti sanoa, että tänään meillä syötiin vähän huonommin", Hanna Gullichsen sanoo

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.