Appelsiinilohi

1 kg lohifile

pala inkivääriä

4 appelsiinia

2 dl manteleita

1 limen mehu

1 tl sitruunapippuria

1 tl suolaa

½ dl tillisilppua

Aseta kuivattu lohifile uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suola, pippuri, limenmehu ja tillisilppu. Pese ja viipaloi appelsiinit ohuiksi renkaiksi ja asettele lohifileen päälle. Kypsennä appelsiinilohi 200 asteisessa noin puolisen tuntia. Poista appelsiiniviipaleet pinnalta ennen tarjoilua. Maistuu uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen kera.

Uusimmat

Ruoka

Tyrni- mansikkakiisseli

Kermainen hirvipata

Broileririsotto

Vailla uusia sienireseptejä? Kokeile metsien herkkuja carpacciossa, pestossa ja ravioleissa

Kalakeitto

Kermamuikut mikrossa

Savulohikeitto

Jauhemaksapihvit

Suklaamousse

Sienipiirakat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.