Aprikoosijää

1 dl sokeria

1,5 dl säilykeaprikoosien lientä

2 rkl sitruunanmehua

2 prk aprikooseja (á 425/240g)

 

Mittaa sokeri ja aprikoosiliemi kattilaan. Anna sokeriliemen kiehua hetken. Valuta aprikoosit ja soseuta ne. Lisää sitruunanmehu ja aprikoosisose. Vatkaa kuohkeaksi. Kaada seos matalaan pakastusrasiaan ja jäädytä puolikovaksi. Kaada seos vatkauskulhoon ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti. Kaada seos takaisin pakastusrasiaan ja jäädytä kauttaaltaan. Siirrä aprikoosijää puoli tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin pehmenemään. Pyörittele jäätelökauhalla annospalloiksi ja korista mintunlehdillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.