Bataattilammas

lampaanviulu

2 bataattia

Marinadi:

2 pulloa pilsneriä

2 sipulia

5 valkosipulin kynttä

provenciale- yrttiseosta

rosmariinia

suolaa

Hakkaa sipulit ja valkosipulin kynnet silpuksi, sekoita mausteet ja pilsneri marinadiksi ja upota viulu kahdeksi vuorokaudeksi marinadiin. Kääntele lihaa välillä.

Kuori ja pilko bataatti lanteiksi. Voitele uunipakki ja lado viipaleet alustaksi viululle. Nosta viulu marinadista ja kuivaa. Sipaise öljyä pintaan ja pane bataatin päällä 180 -asteiseen uuniin saamaan pintaa. Kun viulu on ruskistunut, kaada liemi.

Valeluliemi:

5 dl lihalientä

2 sipulia

2 rkl voita

timjamia

rosmariinia

4 valkosipulin kynttä

oliiviöljyä

Pilko sipulit ja sekoita ainekset ja kiehauta. Valele liemellä ruskistunutta viulua niin että bataatit vähän kostuvat. Kata paistos alumiinifoliolla, laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Kypsytä uunissa lempeästi välillä valellen 45 - 50 minuuttia paistettavaa kiloa kohden. Bataatit kypsyvät loppuvaiheessa nopeasti.

Kastike:

4 dl valelulientä

3 rkl maizzenaa

1 rkl soijakastiketta

1 dl kermaa

mustapippuria

minttua

suolaa

konjakkia

Siivilöi tarkkaan valeluliemi uunipakista, tarvittaessa huuhdo astiasta niin että saat 4 dl nestettä. Kuumenna, sekoita soija ja veden avulla maizzena ja mausteet. Keitä kokoon ainakin 5 minuuttia. Lisää kerma ja loraus konjakkia. Sekoita ja tarkista maku.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lampaan juhlakareet

Lampaanselkää viinikastikkeessa