Bataattisämpylät (14 kpl)

300 g bataattia

3 dl maitoa

0,5 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

2 rkl öljyä

3 dl kaurahiutaleita

n. 6 dl karkeita vehnäjauhoja

Päälle: maitoa tai vettä

1 dl kaurahiutaleita

 

Kuori ja kuutioi bataatti pieneksi. Keitä kiehuvassa vedessä kypsäksi. Valuta ja soseuta, anna jäähtyä. Sekoita hiiva noin desiin vehnäjauhoja, sekoita reilusti kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon bataattisose. Lisää hiutaleet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten. Kohota taikina. Vaivaa kohonnutta taikinaa ja pyörittele sämpylöiksi. Kohota sämpylät. Voitele ja ripottele pinnalle kaurahiutaleet. Paista 225 asteessa n. 12 min.