Bataattisämpylät (14 kpl)

300 g bataattia

3 dl maitoa

0,5 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

2 rkl öljyä

3 dl kaurahiutaleita

n. 6 dl karkeita vehnäjauhoja

Päälle: maitoa tai vettä

1 dl kaurahiutaleita

 

Kuori ja kuutioi bataatti pieneksi. Keitä kiehuvassa vedessä kypsäksi. Valuta ja soseuta, anna jäähtyä. Sekoita hiiva noin desiin vehnäjauhoja, sekoita reilusti kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon bataattisose. Lisää hiutaleet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten. Kohota taikina. Vaivaa kohonnutta taikinaa ja pyörittele sämpylöiksi. Kohota sämpylät. Voitele ja ripottele pinnalle kaurahiutaleet. Paista 225 asteessa n. 12 min.

Uusimmat

Ruoka

KANANMUNATON PIPARITAIKINA

OMENA-PÄÄRYNÄGLÖGI

SIENISALAATTI JOULUPÖYTÄÄN

JAUHELIHAKEITTO

HUNAJAPAAHDETTU KUKKAKAALI Mustikkamöllö

KINKKU-JUUSTOMUFFINIT

Vähän raaka-aineita, paljon kaulitsemista ja taittelua – Neljä erilaista torttutaikinan reseptiä

AURA-PUOLUKKALIHAPULLAT

POROJÄÄDYKE

APPELSIINIHYYTELÖ

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.