CREME VANILLE -TORTTU

Pohja:

3,5 dl vehnäjauhoja

1⁄2 dl sokeria

125 g rasvaa

2 rkl vettä

Omena-vaniljatäyte:

4 omenaa

397 g kondensoitua maitoa

1,5 dl maitoa

2 munaa

1 vaniljatanko

kanelia

Sekoita vehnäjauhot ja sokeri. Nypi voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita. Levitä taikina voideltuun vuokaan. Kuori omenat ja leikkaa siivuiksi. Asettele vuokaan. Sekoita maidot ja munat. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Ripottele pinnalle kanelia. Paista 200 asteessa n. 40 min. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut kevyesti väriä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Outo tilanne kalastajilla: Madekausi aluillaan, ei pilkkijäitä – "Kyllä se vaarassa on"

Lounaskeiton on oltava niin tuhtia, että iltapäivällä ei tarvita karkkipussia – "Kauhan pitää seisoa kattilassa", soppamies Esa Blick sanoo

Kolme kertaa kalakeitto – kermainen, kirkas ja punainen, katso reseptit

Kommentti: Onko lautasellasi nakkipyramidi? Oletko sinä sattumien siivilöijä?

Ota mallia Mikko "Peltsi" Peltolasta ja pelasta meri silakoilla annos kerrallaan – "Syön 90 prosenttia silakoistani paistettuna"

Kotileipuri, älä unohda piimää – kun hyydytetyn kakun tekee piimästä, herkku on tuorejuustoversiota kevyempi

Ruokatrendit muuttuvat jatkuvasti, ja tulevaisuuden ruoka voi olla yksilölle räätälöity ravintojuoma – "Onko ruokamme peräisin luonnosta vai laboratoriosta?"

Hittipastan tekijä Jenni Häyrinen kaipaa kauppaan nykyistä parempaa einesruokaa – "Markkinoilla olisi tilaus hyvälle einesruoalle, jota voi syödä ilman häpeää"

Oletko jo kokeillut porkkalaa? Se näyttää lohelta muttei olekaan

Raakakakku on ravinteikas vaihtoehto joulun kermakakulle – kun huomioit pari asiaa, komeus ei lässähdä vuoasta irrotettaessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.