Emännän sämpylät

1 l maitoa tai piimää

2 pss kuivahiivaa

3 tl suolaa

3 tl sokeria

5 dl kaurahiutaleita

n. 1 kg vehnäjauhoja

Voiteluun:

muna

seesaminsiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai piimään. Lisää suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Anna hiukan aikaa kohota. Lisää jauhot vähitellen alustaen taikinaa.

Kun taikina irtoaa kädestä lopeta jauhojen lisääminen. Mitä löysempää taikina on, sitä kuohkeammat sämpylät. Anna taikinan kohota vähintään puolituntia lämpimässä vedottomassa paikassa.

Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja anna niiden kohota pellillä vielä vartin verran. Sivele sämpylät munalla ja sirottele päälle seesaminsiemeniä.

Paista sämpylät 225 asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 minuuttiin.

Uusimmat

Ruoka

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

LOHIHYRRÄT

BROILERI-NUUDELISALAATTI

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat

JOGURTTIMARINOITU BROILERI

KALAPIIRAKKA

CREME VANILLE -TORTTU

KUNINKAAN LIHARULLAT

FENKOLI-MAISSIKEITTO

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.