Espanjalainen lipeäkalapata

700 g lipeäkalaa

600 g perunoita

1 dl oliiviöljyä

4 hakattua sipulia

1 prk tomaattipyreetä

6 tomaattia siivuina

tai tölkki tomaattipaloja

2 punaista tai 1 vihreä pepperoni

1/2 hienonnettu chili

1/2 tl cayannepippuria

Kuullota hakattu sipuli öljyssä, lisää pyree, tomaatti, chili ja pepperoni antaen kastikkeen muhia 15 minuuttia. Keitä kuorittuja perunoita saman aikaa ja siivuta ne pataan kastikkeen sekaan. Lisää annospaloiksi leikattu lipeäkala ja anna muhia 30 minuuttia.

Tarkista suola tuntuvaksi ja nauti punaviinin tai tuhdin, mieluusti myös kylmän oluen kera. Annospaloitellun kalan voi kypsentää erikseen mikrossa.

Uusimmat

Ruoka

JAUHELIHAKEITTO

HUNAJAPAAHDETTU KUKKAKAALI Mustikkamöllö

KINKKU-JUUSTOMUFFINIT

Vähän raaka-aineita, paljon kaulitsemista ja taittelua – Neljä erilaista torttutaikinan reseptiä

AURA-PUOLUKKALIHAPULLAT

POROJÄÄDYKE

APPELSIINIHYYTELÖ

Jouluinen possupata

GLÖGI

Rommirusinarahka

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.