FOCACCIA

3 dl vettä

2 tl sokeria

1⁄2 tl suolaa

1⁄2 tl valkosipulijauhetta

1 pss kuivahiivaa

6-7 dl sämpyläjauhoja

1⁄2 dl öljyä

Voiteluun: 1⁄2 dl öljyä

3 valkosipulinkynttä murskana

1 tl rosmariinia

Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, sokeri ja valkosipuli. Lisää osa jauhoista ja kuivahiiva.

Loput jauhot vähitellen ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi. Kohota lämpimässä paikassa 20 min. Jaa

12 osaan ja nosta palat pellille. Taputtele pyöreiksi leiviksi. Kohota 20 min. Painele kohonneisiin

leipiin koloja. Sekoita yrttiöljyn aineet keskenään. Voitele yrttiöljy leipien pinnalle. Paista 225 asteessa 8-10 min.