Galliano lakkajäädyke

500 g lakkoja

150 g sokeria

4 keltuaista

3 dl kuohukermaa

1 dl Galliano-likööriä

Soseuta lakat tehosekoittimella ja puserra siivilän läpi jotta siemenet erottuvat. Keitä jäljelle jääneet siemenet yhdessä sokerin kanssa 2 desilitrassa vettä mehuksi. Siivilöi siemenet pois ja anna mehun jäähtyä.

Vatkaa keltuaiset vaahdoksi, yhdistä lakkamehu ja saosta vesihauteessa. Lisää likööri ja lakkasose. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Lisää kevyesti nostellen löysäksi vaahdoksi vatkattu kerma ja laita massa pakastimeen hyytymään.

Parfait-massoja ei tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana. Sorbet-massoja on sekoitettava. Tarjoa jälkiruokana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.