Gluteeniton mustikkapiirakka

100 g voita

½ dl sokeria

2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 kpl kananmuna

½ dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

½ l mustikoita

2 kpl kananmunia

1 prk kermaviiliä

2 dl sokeria

Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa voi sokerin kanssa vaahdoksi, lisää kananmuna ja vaahdota lisää. Lisää hiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi haarukkavatkaimella. Voitele vuoka ja painele taikina pohjalle ja reunoille. Sekoita 2 kananmunaa ja kermaviili sokerin kanssa tasaiseksi. Kaada pohjan päälle ensin mustikat ja kermaviiliseos päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 35-45 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Laita kalaa myös kesäpöytään

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii perunanviljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"

Kuka keksii jännät kesämaut? Ammattilainen voi jo kyllästyä, joten todellinen asiantuntija kutsutaan apuun

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.