Härkää kivilautasella

160 g sisäseläkepihvi

Marinadi:

1 dl öljyä

1 pieni sipuli

valkosipulinkynsi

porkkana

juuriselleriä

sinapinsiemeniä

laakerinlehteä

maustepippuria

Siivuta juurekset ja murskaa sinapinsiemenet. Yhdistä. Anna raakakypsytetystä seläkkeestä leikattujen pihvien marinoitua jääkaapissa välillä käännellen pari vuorokautta. Ota ne huoneenlämpöön pari tuntia ennen tarjoamista.

Kuumenna kivilautasia (pariloita) puoli tuntia 300-asteisessa uunissa. Tarjolle viedessä nosta kivi alustalle, levitä tippa öljyä, pyyhi liika pois. Pane pihvi kivelle paistumaan. Käännä minuutin kuluttua ja paista, kunnes kudosneste pisaroi pintaan.

Mausta pihvi suolalla ja pippurilla.

Maustevoi:

100 g voita

0,5 tl valkopippuria

5 rkl paprikajauhetta

5 valkosipulin kynttä puristettuna

Sekoita ainekset pehmeään voihin, tee talouskelmuun pötkö ja anna maustevoin kohmettua jääkaapissa pari tuntia. Leikkaa pötköstä siivu pihvin päälle.

Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi valkosipuliperunoita tai paistettua naurista.

Uusimmat

Ruoka

MAUSTEISET LOHKOPERUNAT

Ravitsemustieteen professori: raakaravinto saattaa olla liian yksipuolista – "Se voi vaikuttaa lasten ja nuorten kasvuun ja kehittymiseen"

Luomu on "uusi musta" – luomun suosijoita pidetään hienostuneina ja varakkaina, kertoo tuore tutkimus

SOKERITON BANAANI- PANNUKAKKU

KASVISGRATIINI VÄLIMEREN TYYLIIN

MAUSTEINEN LINSSIKEITTO

FETA-KASVISMUNAKAS 2:LLE

BROILERI-KASVISKEITTO

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.