HERNETUUVINKI

3 dl kuivattuja herneitä

9 dl vettä

1 rkl vehnäjauhoja

0,5 dl kermaa

2 rkl voita

1 tl suolaa

Liota herneet yön yli kylmässä vedessä. Keitä ne kypsiksi liotusvedessään noin 2–3 tuntia. Suurusta keitos sakeaksi kylmään kermaan sekoitetulla vehnäjauhosuuruksella. Lisää voi ja suola. Tarjoa naudan paistin, paistetun sianlihan tai lihapullien kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Lounaskeiton on oltava niin tuhtia, että iltapäivällä ei tarvita karkkipussia – "Kauhan pitää seisoa kattilassa", soppamies Esa Blick sanoo

Kolme kertaa kalakeitto – kermainen, kirkas ja punainen, katso reseptit

Kommentti: Onko lautasellasi nakkipyramidi? Oletko sinä sattumien siivilöijä?

Ota mallia Mikko "Peltsi" Peltolasta ja pelasta meri silakoilla annos kerrallaan – "Syön 90 prosenttia silakoistani paistettuna"

Kotileipuri, älä unohda piimää – kun hyydytetyn kakun tekee piimästä, herkku on tuorejuustoversiota kevyempi

Ruokatrendit muuttuvat jatkuvasti, ja tulevaisuuden ruoka voi olla yksilölle räätälöity ravintojuoma – "Onko ruokamme peräisin luonnosta vai laboratoriosta?"

Hittipastan tekijä Jenni Häyrinen kaipaa kauppaan nykyistä parempaa einesruokaa – "Markkinoilla olisi tilaus hyvälle einesruoalle, jota voi syödä ilman häpeää"

Oletko jo kokeillut porkkalaa? Se näyttää lohelta muttei olekaan

Raakakakku on ravinteikas vaihtoehto joulun kermakakulle – kun huomioit pari asiaa, komeus ei lässähdä vuoasta irrotettaessa

Liikennevaloja ruokapöytään vuonna 2020 – paprikat ovat vuoden vihanneksia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.