HS: Asiantuntijat veikkaavat: Nämä ovat ensi vuoden ruokatrendit

Ensi vuonna suomalaiset syövät nykyistä enemmän kasviksia, arvioivat Helsingin Sanomien haastattelemat asiantuntijat.

Helsingin Sanomat kysyi kahdeksalta asiantuntijalta, millaiset ruoka- ja juomatrendit ovat valloillaan vuonna 2017. Heistä lähes kaikki uskoivat kasvisruuan suosion jatkumiseen.

Toinen iso ruokatrendi taas on HS:n mukaan tieodostava ja vastullinen kuluttaminen. Asiantuntijat arvioivat, että eettisyys, vastuullisuus ja alkuperän jäljitettävyys ovat kuluttajille entistä tärkeämpiä arvoja.

HS:n haastattelemien asiantuntijoiden mukaan nämä ovat ensi vuonna ruoka- ja juomatrendejä:

1. Lähiöravintolat

2. Spontaani ulkona syöminen

3. Osterit

4. Vanhan maailman viinit

5. Kuohujuomat

6. Erilaiset oluet

7. Tanniiniset punaviinit

8. Vodkasta, limetistä, sokerista ja jäämurskasta sekoitetun caipiroska-coctailin comeback

9. Annosjälkiruuat

10. Ruokarauha

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii perunanviljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

Laita kalaa myös kesäpöytään

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"

Kuka keksii jännät kesämaut? Ammattilainen voi jo kyllästyä, joten todellinen asiantuntija kutsutaan apuun

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.