Haudutetut  kuhafileet

600 g kuhafileitä

50 g voita

suolaa, valkopippuria

20 cm purjoa

ruukku tilliä

8 roseepippuria

n. 3 dl kuivaa valkoviiniä

 

Keitä purjosilppua voissa viitisen minuuttia kannen alla.

Lisää viini, suolaa ja pippurit.

Anna kiehua 10 minuuttia.

Laita kuha annospaloiksi, suolaa ja pippuroi molemmin puolin.

Kaada sipuliseos laakeaan paistinpannuun, lisää tillisilppu ja fileet.

Anna hautua miedolla lämmöllä. Käännä fileet 5 minuutin kuluttua.

Tarjolle sitruunaviipaleita kalojen päälle, viereen porkkanaviipaleita, joiden keitinvedessä on hunajaa ja pari kuivattua lipstikan lehteä.

Koristeeksi roseepippureita ja tilliä. Haudutusliemi erikseen perunoille kastikkeeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii perunanviljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

Laita kalaa myös kesäpöytään

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"

Kuka keksii jännät kesämaut? Ammattilainen voi jo kyllästyä, joten todellinen asiantuntija kutsutaan apuun

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.