Hauki valkoviinikastikkeessa

perattu hauki

1–2 viipaletta vaaleaa leipää

1,5 dl makeaa valkoviiniä

1 rkl viinietikkaa

0,25 tl pippuria

0,5 tl inkivääriä

suolaa

sokeria

Leikkaa leivän sisus paloiksi ja laita astiaan. Lisää viini ja viinietikka. Sekoita ja painele seos siivilän läpi tai hienonna sauvasekoittimella. Laita seos kattilaan, lisää pippuri, kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia tai kunnes seos on saennut. Paista hauki pannulla. Lisää kastikkeeseen inkivääri sekä suola ja sokeri. Kun kala on kypsä, siirrä se tarjoiluastiaan ja valele sitä kastikkeella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Puolukasta toivotaan elintasosairauden kaatajaa – ota punainen marja osaksi ruokavaliotasi ja kokeile vaikkapa puolukkajäädykettä, katso reseptit

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan"

Kuuluuko ananas pitsaan -ikuisuuskysymys näyttää ratkenneen – data kertoo suomalaisten suosimat pitsatäytteet

Mehevä ja täyteläinen kakku ansaitsee paraatipaikan vaikkapa isänpäivän kahvipöydässä

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – Myös siihen sopii täyte, katso reseptit

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

Kylmä nakki -yhteisö jakaa vertaistukea ja vinkkejä ruuhkavuosien ruokapöytiin – "Välillä voi reilusti sanoa, että tänään meillä syötiin vähän huonommin", Hanna Gullichsen sanoo

Pähkinöistä saa mukavaa puruvastusta ja runsaasti energiaa – Testaa tietovisassa, tunnetko pähkinät

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.