Herukkasorbetti

noin 0,5 l musta- ja punaherukkaa

2 dl kivennäisvettä

3 rkl sokeria

3 kpl valkuaisia

 

Soseuta viinimarjat kulhossa sauvasekoittimella. Lisää kivennäisvesi ja sokeri ja sekoita. Kaada seos pakastuksen kestävään kulhoon ja pakasta noin kahden tunnin ajan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja sekoita ne jo hieman jäätyneeseen viinimarjaseokseen. Laita astia uudelleen pakastimeen, anna jäätyä 30 minuuttia ja vatkaa seosta kuohkeaksi esim. sähkövatkaimella. Jatka sekoittamista puolen tunnin välein, kunnes seos muutaman tunnin kuluttua on valmista tarjoiltavaksi. Lusikoi sorbettia annosmaljoihin ja koristele kokonaisilla herukoilla sekä lehdillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.