Hunajainen päärynälammas

Lampaanviulu tai paisti

15 valkosipulinkynttä

3 rkl hunajaa

3 rkl valmista lammasmaustetta

3 rkl rosmariinia

2 suurta kypsää päärynää

1 dl sherryä

suolaa

vehnäjauhoja

kermaa

voita kiillottamiseen

Viiltele lihan pintaan pieniä viiltoja ja työnnä lihan sisään runsaasti valkosipulinkynnen paloja. Hiero pintaan suolaa ja mausteita.

Lämmitä hunajaa sen verran, että se notkistuu ja voitele lammas hyvin hunajalla. Peittele lammas lopuksi hellästi päärynäviipaleilla ja valuta sherry reippaasti kaiken päälle.

Paista lammas folioon käärittynä keskilämpöisessä uunissa. Käytä paistimittaria. Sisälämpötilan tulee olla 70-75 astetta. Kypsyminen vie lihamäärästä riippuen ainakin kaksi tuntia.

Kun liha on kypsää ja vetäytynyt hyvin, valuta paistonesteet varovasti foliopaketista kattilaan. Suurusta siitä kastike vehnäjauhoilla ja täytelöi kermalla ja kiillota kylmällä voinokareella.

Tarjoile erittäin terävällä veitsellä siivutettu lammas uuniperunoiden tai riisin kera.

Uusimmat

Ruoka

FETA-KASVISMUNAKAS 2:LLE

BROILERI-KASVISKEITTO

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

LOHIHYRRÄT

BROILERI-NUUDELISALAATTI

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat

JOGURTTIMARINOITU BROILERI

KALAPIIRAKKA

CREME VANILLE -TORTTU

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.