Iloinen nakkipata

1 pkt (300 g) kevytnakkeja

2 porkkanaa

200 g selleriä

1 sipuli

1/2 pientä purjoa

5 dl vettä

1/2 tlk paseerattua (soseutettua) tomaattia

2 dl gnocchi-pastaa

1 lihaliemikuutio

1 tl pippurisekoitusta

Pese ja kuori porkkanat ja selleri. Kuutioi juurekset ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele se hyvin ja leikkaa puolikkaiksi renkaiksi.

Kiehauta vesi, lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja lihaliemikuutio. Lisää liemen joukkoon paloitellut porkkanat, selleri ja hienonnettu sipuli. Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää pasta ja purjo joukkoon kiehumaan ja keitä niitä vielä noin 15 minuuttia eli kunnes pasta ja kasvikset ovat kypsiä.

Kasvisten ja pastan kypsyessä paloittele nakit ja ruskista ne kevyesti pannulla. Sekoita nakkipalat kypsän padan joukkoon ja lisää pippuri.

Hienonna kypsän padan pinnalle persiljaa tai ruohosipulia.