Itämainen jauhelihakastike

1/2-1 sipulia

(1 valkosipulinkynsi)

200 g jauhelihaa

0,5 rkl soijakastiketta

0,5 tl suolaa

0,25 tl valkopippuria

1/2 paprika

1/2-1 porkkana

1 dl pakastepapuja

1 ananasrengas

1 tomaatti

1 rkl öljyä

1 rkl tuoretta inkivääriä tai

1 tl inkiväärijauhetta

0,25 tl chilipippuria

Suurus:

1,5 dl vettä

1 rkl ananasmehua

0,5 rkl perunajauhoja

Kuori ja hienonna sipuli (ja valkosipulinkynsi). Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Mausta jauheliha soijalla, suolalla ja valkopippurilla. Huuhtele ja suikaloi paprika. Pese, kuori ja suikaloi porkkana. Paloittele ananasrengas. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Mittaa öljy kattilaan tai paistinpannuun. Lisää kasvikset ja kääntele niitä kuumassa kattilassa tai pannussa muutama minuutti. Mausta kasvikset inkiväärillä ja chilillä. Lisää jauheliha kasvisten joukkoon. Sekoita suurus. Kaada suurus pannuun tai kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Hauduta ruokaa noin 5 minuuttia. Tarkista maku.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.