Jauhelihakierteet

Rahkavoitaikina:

1 prk maitorahkaa

250 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

300 g jauhelihaa

1 iso sipuli

1 rkl vehnäjauhoja

1 prk smetanaa

1,5 rkl tomaattipyrettä

1 paprika

 

 Sekoita rahka ja pehmeä voi. Sekoita joukkoon kuivataineet. Laita taikina kylmään. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu. Lisää muut aineet. Kauli taikina n. 1/2 cm paksuiseksi levyksi. Levitä päälle täyte. Kääri rullalle ja leikkaa 2 cm paksuisia viipaleita. Voitele munalla ja paista 225 asteessa 15–20 min.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Laita kalaa myös kesäpöytään

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii perunanviljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"

Kuka keksii jännät kesämaut? Ammattilainen voi jo kyllästyä, joten todellinen asiantuntija kutsutaan apuun

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.