Jauhelihakierteet

Rahkavoitaikina:

1 prk maitorahkaa

250 g voita

4,25 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

300 g jauhelihaa

1 iso sipuli

1 rkl vehnäjauhoja

1 prk smetanaa

1,5 rkl tomaattipyrettä

2 valkosipulinkynttä

suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta (chilijauhetta, cayennennepippuria, pizzamaustetta)

1 iso punainen paprika

Sekoita rahka ja pehmeä voi. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna kovettua jääkaapissa n. 1 h.

Ruskista jauheliha ja sipulisilppu. Lisää vehnäjauhot, smetana, tomaattipyre, valkosipuli ja mausteet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja kypsennä paistinpannulla. Sekoita jauhelihan joukkoon.

Kauli taikina n. puolen sentin paksuiseksi levyksi. Levitä päälle täyte. Kääri rullalle ja leikkaa 2 cm paksuisia viipaleita.

Voitele munalla ja paista 225 asteessa 15-20 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Tarjoa lämpiminä.

Uusimmat

Ruoka

BROILERI-KASVISKEITTO

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

LOHIHYRRÄT

BROILERI-NUUDELISALAATTI

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat

JOGURTTIMARINOITU BROILERI

KALAPIIRAKKA

CREME VANILLE -TORTTU

KUNINKAAN LIHARULLAT

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.