Jauheliharaviolit tomaattikastikkeessa

200 g (durum)vehnäjauhoja (1 dl = 60g)

2 munaa

1 tl suolaa

0,5 dl vettä

Mittaa durumvehnäjauhot, kasaa pöydälle ja tee kuoppa keskelle. Lisää kananmunat, suola ja vesi. Sekoita ainekset sormin taikinaksi ja vaivaa kiinteäksi tarvittaessa vettä lisäten.

Taikina on valmis, kun se ei tartu sormiin. Kääri taikinapallo kelmuun ja pane jääkaappiin vetäytymään reiluksi tunniksi.

Täyte:

200 g jauhelihaa

1 pieni punasipuli

200 g vuohenjuustoa

persiljaa, basilikaa

suolaa

mustapippuria

Ruskista jauheliha ja hakattu punasipuli pannulla, mausta. Lisää haluamiasi juustoja. Anna jäähtyä.

Jaa levännyt taikina kahtia. Kauli taikinapalat ohuiksi neliöiksi jauhotetulla pöydällä.

Voitele puolet levystä kananmunalla ja nostele täytettä ruokalusikallinen neljän sormen levyisin välein. Käännä toinen puoli taikinalevystä päälle.

Painele täytteiden välistä kämmensyrjällä taikinalevyt toisiinsa niin, että ilma poistuu. Leikkaa raviolit erilleen täytekekojen välistä.

Anna pinnan kuivahtaa hetki ja pane raviolit kiehuvaan suolattuun veteen pariksi minuutiksi. Nosta ne reikäkauhalla lävikköön valumaan.

Tomaattikastike:

0,25 dl oliiviöljyä

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 tlk tomaattimurskaa

0,5 tl suolaa

0,5 rkl sokeria

mustapippuria

puoli ruukkua basilikaa

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppu. Lisää tomaattimurska, mausta ja hauduta kastike. Lisää lopuksi basilika.

Uusimmat

Ruoka

BROILERI-KASVISKEITTO

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

LOHIHYRRÄT

BROILERI-NUUDELISALAATTI

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat

JOGURTTIMARINOITU BROILERI

KALAPIIRAKKA

CREME VANILLE -TORTTU

KUNINKAAN LIHARULLAT

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.