Jauhelihavartaat

2 prk kermaviiliä

1 pss sipulikeittoainesta

100 g aurinkokuivattuja tomaatteja

0,5 dl korppujauhoa

800 g paistijauhelihaa

6 pippurinmakuista sulatejuustoviipaletta

2 valkosipulinkynttä

1 kananmuna

 

Liota varrastikkuja kylmässä vedessä. Yhdistä kermaviili, sipulikeittoainekset, hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit ja korppujauhot. Anna turvota hetki. Sekoita joukkoon jauheliha, paloitellut juustoviipaleet, hienonnetut valkosipulin kynnet ja kananmuna. Muotoile taikinasta 12–14 kpl tankoja. Pujota niihin varrastikut. Kypsennä vartaat uunin keskitasolla 225 asteessa n. 20 min. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia ja leipää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.