Juureskalkkunapata

4 kalkkunaleikettä

1 kesäkurpitsa

1 paprika

4 porkkanaa

2 palsternakkaa

2 sipulia

2 punajuurta

1 laakerinlehti

1 tl suolaa

1 prk yrttistä tomaattimurskaa

2 dl vettä

2 kasvisfondikuutiota

2 tl siirappia

3 rkl öljyä

Pese, kuori ja pilko juurekset, paprika ja kesäkurpitsa. Kypsennä kasviksia ja juureksia pienessä erässä paistinpannulla. Kaada kaikki uunivuokaan. Pilko kalkkunat paloiksi ja ruskista öljyssä. Lisää mausteet, kiehauta vesi ja sulata sinne kasvisfondit, lisää siirappi ja tomaattimurska. Kaada seos vuokaan. Kypsennä kannen alla 175 asteessa 1,5 tuntia.

Uusimmat

Ruoka

Tyrni- mansikkakiisseli

Kermainen hirvipata

Broileririsotto

Vailla uusia sienireseptejä? Kokeile metsien herkkuja carpacciossa, pestossa ja ravioleissa

Kalakeitto

Kermamuikut mikrossa

Savulohikeitto

Jauhemaksapihvit

Suklaamousse

Sienipiirakat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.