Juuresmureke

300 g juureksia (esim. naurista, lanttua, punajuurta, porkkanaa)

1 rkl voita

3 dl kermamaitoa

4 keltuaista

4 valkuaista

voita vuoan voiteluun

suolaa

valkopippuria

Paloittele juurekset kuutioiksi ja kuullota ne kattilassa kevyesti. Lisää joukkoon kermamaito ja kypsennä ne.

Soseuta juurekset massaksi sauvasekoittimella ja jäähdytä.

Lisää munankeltuaiset yksitellen sauvasekoittajalla koko ajan sekoittaen sekä samalla tavoin valkuaiset.

Mausta sose ja kaada voideltuun (1-1,5 l vuokaan) ja valmista alumiinifoliosta kansi siihen. Kypsennä vesihauteessa 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Anna juuresmurekkeen vetäytyä hetken ennen kumoamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.