Juustopatongit

2,5 dl vettä

25 g hiivaa

1 tl sokeria

0,5-1 tl suolaa

2 dl vehnäjauhoja

4-5 dl sämpyläjauhoja

2 rkl öljyä

2 dl juustoraastetta

 

Lietä hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja vehnäjauhot. Lisää sämpyläjauhot ja öljy kädellä alustaen ja kohota taikina. Vaivaa kohonneesta taikinasta jauhotetulla pöydällä ilmakuplat pois ja jaa se kahteen osaan. Kauli levyiksi neliön muotoon. Levitä juustoraastetta ja rullaa taikinalevyt kulmasta kulmaan. Kohota patongit liinan alla. Voitele patongit vedellä ja viillä veitsellä vinot viillot patongin pintaan. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.