Käki Olut III

Pintahiivaoluet, katajaolut, alkoholiprosentti 4,5.

Lammin Sahti Oy:n eksoottisen hedelmäinen ja raikas suomalainen katajaolut on valmistettu ja pullotettu Saimaan Panimossa Lappeenrannassa.

Väriltään kauniin meripihkan tai punahongan ruskea olut tuoksuu maltaiselta ja miedosti katajaiselta. Lämmenneenä tuoksu on peräti rehevän tallimainen.

Kellertävän valkoinen vaahto on tiivis, melko runsas ja säilyvä. Maltainen ja kataja-arominen maku on kevyt ja maukas. Olut on keskiasteisesti humaloitu, ryhdikäs ja hedelmäinen. Jälkimaussa on peittävä suutuntuma.

Katkerohumalat ja kataja-aromi antavat yhdessä raikkaan kirpeän vaikutelman.

Käki on maukas ja hedelmäinen mutta samalla karun jylhä suomalainen katajaolut.

Olutryhmää ihastutti pohjoisen ulottuvuuden eksoottinen aromi ja oluen kaunis kaarnanruskea väri. Vakiolagerin kuluttajille tämän pintahiivaoluen kataja-aromi voi alkuun olla aika haasteellinen - sahdin ystäville siitä ei tule ongelmia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Jos perinteiset jouluruoat eivät innosta, aina voit paistaa aatoksi pitsan

Joulupöytään suolaisia silakoita, aivan kuten Paavomummon aikaan

"Ei mene puolta tuntia, etten ajattelisi joulua", Minttu Rauha sanoo – juhla syntyy ilman itkua ja tulee yli satavuotiaaseen puutaloon vähitellen

Kalkkuna ei ole vielä Suomessa yhtä suosittua kuin Keski-Euroopassa, mutta sen käyttö lisääntyy – kalkkunaruoat sopivat esimerkiksi joulun välipäiviin, katso reseptit

Puolukasta toivotaan elintasosairauden kaatajaa – ota punainen marja osaksi ruokavaliotasi ja kokeile vaikkapa puolukkajäädykettä, katso reseptit

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan"

Kuuluuko ananas pitsaan -ikuisuuskysymys näyttää ratkenneen – data kertoo suomalaisten suosimat pitsatäytteet

Mehevä ja täyteläinen kakku ansaitsee paraatipaikan vaikkapa isänpäivän kahvipöydässä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.