Käki Olut III

Pintahiivaoluet, katajaolut, alkoholiprosentti 4,5.

Lammin Sahti Oy:n eksoottisen hedelmäinen ja raikas suomalainen katajaolut on valmistettu ja pullotettu Saimaan Panimossa Lappeenrannassa.

Väriltään kauniin meripihkan tai punahongan ruskea olut tuoksuu maltaiselta ja miedosti katajaiselta. Lämmenneenä tuoksu on peräti rehevän tallimainen.

Kellertävän valkoinen vaahto on tiivis, melko runsas ja säilyvä. Maltainen ja kataja-arominen maku on kevyt ja maukas. Olut on keskiasteisesti humaloitu, ryhdikäs ja hedelmäinen. Jälkimaussa on peittävä suutuntuma.

Katkerohumalat ja kataja-aromi antavat yhdessä raikkaan kirpeän vaikutelman.

Käki on maukas ja hedelmäinen mutta samalla karun jylhä suomalainen katajaolut.

Olutryhmää ihastutti pohjoisen ulottuvuuden eksoottinen aromi ja oluen kaunis kaarnanruskea väri. Vakiolagerin kuluttajille tämän pintahiivaoluen kataja-aromi voi alkuun olla aika haasteellinen - sahdin ystäville siitä ei tule ongelmia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Outo tilanne kalastajilla: Madekausi aluillaan, ei pilkkijäitä – "Kyllä se vaarassa on"

Kolme kertaa kalakeitto – kermainen, kirkas ja punainen, katso reseptit

Kommentti: Onko lautasellasi nakkipyramidi? Oletko sinä sattumien siivilöijä?

Lounaskeiton on oltava niin tuhtia, että iltapäivällä ei tarvita karkkipussia – "Kauhan pitää seisoa kattilassa", soppamies Esa Blick sanoo

Ota mallia Mikko "Peltsi" Peltolasta ja pelasta meri silakoilla annos kerrallaan – "Syön 90 prosenttia silakoistani paistettuna"

Kotileipuri, älä unohda piimää – kun hyydytetyn kakun tekee piimästä, herkku on tuorejuustoversiota kevyempi

Ruokatrendit muuttuvat jatkuvasti, ja tulevaisuuden ruoka voi olla yksilölle räätälöity ravintojuoma – "Onko ruokamme peräisin luonnosta vai laboratoriosta?"

Hittipastan tekijä Jenni Häyrinen kaipaa kauppaan nykyistä parempaa einesruokaa – "Markkinoilla olisi tilaus hyvälle einesruoalle, jota voi syödä ilman häpeää"

Oletko jo kokeillut porkkalaa? Se näyttää lohelta muttei olekaan

Raakakakku on ravinteikas vaihtoehto joulun kermakakulle – kun huomioit pari asiaa, komeus ei lässähdä vuoasta irrotettaessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.