Kaalipata

pala kaalia (n. 300 g)

1/2-1 sipulia, 1 porkkana

3-4 dl vettä

1/2 liemikuutiota

5 kokonaista mauste-pippuria tai 0,5 tl mustapippurirouhetta

150 g jauhelihaa

0,5 dl riisiä

(0,5-1 rkl siirappia)

(0,5 tl meiramia tai kirveliä)

Leikkaa kaali suikaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Kuori ja viipaloi porkkana. Kiehauta vesi ja lisää liemikuutio ja pippurit. Lisää kasvikset ja liha kattilaan. Voit ruskistaa jauhelihan ennen kuin lisäät sen pataan. Hauduta puoli tuntia. Lisää hauduttamisen loppuvaiheessa siirappi ja yrttimausteet. Tarkista, että kattilassa on koko ajan nestettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.