Kaalipiirakka

Taikina:

200 g margariinia

4,5 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 dl kermaviiliä

Täyte:

n. 500 g keräkaalia

1-2 sipulia, öljyä

2 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

1-2 rkl siirappia

Voiteluun: kananmunaa

Nypi rasva ja kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää kermaviili ja sekoita . Anna jähmettyä kylmässä hetki.

Suikaloi kaali,jasipulit. Paista kaalia ja sipulia öljyssä kattilassa. Lisää tilkka vettä, ettei kaali pala pohjaan. Hauduta kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja ruokalusikallisella siirappia.

Kauli taikina leivinalustalla noin sentin paksuiseksi levyksi. Nosta taikinalevy pellille leivinpaperille. Levitä täyte keskelle. Käännä reunat ylös, sulje sauma tiiviisti. Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla reikiä pintaan. Paista 175 asteessa 45-60 min.

Uusimmat

Ruoka

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

LOHIHYRRÄT

BROILERI-NUUDELISALAATTI

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat

JOGURTTIMARINOITU BROILERI

KALAPIIRAKKA

CREME VANILLE -TORTTU

KUNINKAAN LIHARULLAT

FENKOLI-MAISSIKEITTO

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.