Kalapiirakka

Pohja:

1,5 dl vehnäjauhoja

1 dl ruishiutaleita

0,25 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

0,5 dl öljyä

1 dl maitoa

Täyte:

100 g purjoa

1 rkl öljyä

150 g savukalaa

0,5 dl ruohosipulisilppua

2 dl emmental-juustoraastetta

2 dl kevytkermaa tai maitoa

2 kananmunaa

mustapippuria

 

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

Lisää öljy ja maito.

Levitä taikina voidellun uunivuoan (halk. 25 cm) pohjalle ja reunoille.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi ja hauduta öljyssä pehmeäksi.

Kuutioi savukala.

Levitä taikinapohjalle purjo, savukala, ruohosipulisilppu ja juustoraaste.

Sekoita kananmunat kerman joukkoon ja mausta pippurilla.

Kaada vuokaan.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 30 min eli kunnes täyte on hyytynyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.