Kanipaisti

1 paloiteltu kani

500g keittojuureksia

suolaa

valkopippuria

6 dl nestettä

vehnäjauhoja suurustamiseen

3 dl punaviiniä

1 dl kuivattuja mustatorvisieniä

timjamia

Kasvislisuke:

200g lanttua

200g retikkaa

200g porkkanoita

200g kyssäkaalia

2 sipulia

100g punajuurta

1 tl suolaa

1/2 dl öljyä

2-3 rkl hunajaa

Käytä kahta pataa. Poista luut ja pane ne keittojuuresten kanssa uuniin toiseen öljyttyyn pataan. Ruskista hyvin ja anna paistua 5-10 minuuttia. Huuhtaise nesteet vesitilkalla jotta saat siivilöityä 6 dl kasvislientä. Ruskista kanin lihat hyvin pannulla ja pane ne keittojuuresliemeen hautumaan 45 minuutiksi.

Rakenna uuniin samaan aikaan kypsymään lisuke kasvispatana. Paloittele ainekset haarukoitaviksi ja pane toiseen öljyttyyn pataan kannen alle. Lykkää hunaja perään ja anna kypsyä siihen saakka kun saat kanipadan tarjoilukuntoon.

Suurusta lihojen liemi jauhoilla. Lisää kuivatut mustatorvisienet, lorauta punaviini, ripottele timjamia ja käännä myllystä tuoretta valkopippuria. Anna tasoittua. Tarjoa kasvislohkojen kera.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.