Karviaiskakku

2,5 dl vehnäjauhoa

1 dl grahamjauhoa

0,75 dl seesaminsiemeniä

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

3 dl karviaisia

2 kananmunaa

1 dl fariinisokeria

1 dl sokeria

1 dl öljyä

kuorrutukseen: 1 dl tomusokeria ja 2 tl sitruunanmehua

koristeluun kokonaisia karviaisia

(Paahda seesaminsiemeniä kuumalla kuivalla pannulla, varo polttamasta.) Sekoita jauhot, siemenet, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa. Soseuta karviaiset. Sekoita toisessa kulhossa munat, sokerit ja öljy. Lisää joukkoon jauhoseos sekä karviaissose. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun (leipä)vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys taikinatikulla. Sekoita tomusokerista ja nestetilkasta kuorrute ja valuta sitä jäähtyneelle kakulle. Koristele kokonaisilla karviaisilla.

Uusimmat

Ruoka

OMENA-PÄÄRYNÄGLÖGI

SIENISALAATTI JOULUPÖYTÄÄN

JAUHELIHAKEITTO

HUNAJAPAAHDETTU KUKKAKAALI Mustikkamöllö

KINKKU-JUUSTOMUFFINIT

Vähän raaka-aineita, paljon kaulitsemista ja taittelua – Neljä erilaista torttutaikinan reseptiä

AURA-PUOLUKKALIHAPULLAT

POROJÄÄDYKE

APPELSIINIHYYTELÖ

Jouluinen possupata

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.