Karviaiskakku

2,5 dl vehnäjauhoa

1 dl grahamjauhoa

0,75 dl seesaminsiemeniä

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

3 dl karviaisia

2 kananmunaa

1 dl fariinisokeria

1 dl sokeria

1 dl öljyä

kuorrutukseen: 1 dl tomusokeria ja 2 tl sitruunanmehua

koristeluun kokonaisia karviaisia

(Paahda seesaminsiemeniä kuumalla kuivalla pannulla, varo polttamasta.) Sekoita jauhot, siemenet, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa. Soseuta karviaiset. Sekoita toisessa kulhossa munat, sokerit ja öljy. Lisää joukkoon jauhoseos sekä karviaissose. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun (leipä)vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys taikinatikulla. Sekoita tomusokerista ja nestetilkasta kuorrute ja valuta sitä jäähtyneelle kakulle. Koristele kokonaisilla karviaisilla.

Uusimmat

Ruoka

Viikuna-gorgonzola- tortut Smoothie

Pehmeys esiin tutusta itkettäjästä – Neljä uutta reseptiä keltasipulista

Broileripiiras

Punajuurikiusaus

Kasvispihvit kausimakuun Banaaniletut

Täytetyt avokadot

Yksi taikina, monta makua ja muotoa - Väistä kaamosta pullareseptein

Lohipasta

Piparkakkurahka (2:lle)

Bataattiranskalaiset ja uunijuurekset

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.