Kasvis-linssicurry

2 dl (kuivattuja) punaisia linssejä

600 g kiinteää perunaa

350 g punakaalia

1 kasvisliemifondi

1 iso sipuli

2 rkl öljyä

1 rkl currya

1 rkl paprikajauhetta

1 ¼ tl suolaa

1 prk ruokakermaa

3 dl vettä

2 rkl omenahilloa

Huuhtele linssit siivilässä, kuori ja paloittele perunat. Suikaloi kaali ja sipuli. Kypsennä perunoita ja sipulia öljyssä hetki sekoittaen, lisää kaali ja vesi. Anna kiehua muutama minuutti välillä sekoittaen. Lisää ruokakerma, mausteet ja fondi. Sekoita tasaiseksi, laske lieden lämpötilaa ja lisää linssit. Anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla n. 25 min välillä sekoittaen. Tarkista maku. Tulisuutta voit lisätä cayennepippurilla ja tuoreella chilillä.

Uusimmat

Ruoka

Tyrni- mansikkakiisseli

Kermainen hirvipata

Broileririsotto

Vailla uusia sienireseptejä? Kokeile metsien herkkuja carpacciossa, pestossa ja ravioleissa

Kalakeitto

Kermamuikut mikrossa

Savulohikeitto

Jauhemaksapihvit

Suklaamousse

Sienipiirakat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.