Kasvis-linssicurry

2 dl (kuivattuja) punaisia linssejä

600 g kiinteää perunaa

350 g punakaalia

1 kasvisliemifondi

1 iso sipuli

2 rkl öljyä

1 rkl currya

1 rkl paprikajauhetta

1 ¼ tl suolaa

1 prk ruokakermaa

3 dl vettä

2 rkl omenahilloa

Huuhtele linssit siivilässä, kuori ja paloittele perunat. Suikaloi kaali ja sipuli. Kypsennä perunoita ja sipulia öljyssä hetki sekoittaen, lisää kaali ja vesi. Anna kiehua muutama minuutti välillä sekoittaen. Lisää ruokakerma, mausteet ja fondi. Sekoita tasaiseksi, laske lieden lämpötilaa ja lisää linssit. Anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla n. 25 min välillä sekoittaen. Tarkista maku. Tulisuutta voit lisätä cayennepippurilla ja tuoreella chilillä.

Uusimmat

Ruoka

KANANMUNATON PIPARITAIKINA

OMENA-PÄÄRYNÄGLÖGI

SIENISALAATTI JOULUPÖYTÄÄN

JAUHELIHAKEITTO

HUNAJAPAAHDETTU KUKKAKAALI Mustikkamöllö

KINKKU-JUUSTOMUFFINIT

Vähän raaka-aineita, paljon kaulitsemista ja taittelua – Neljä erilaista torttutaikinan reseptiä

AURA-PUOLUKKALIHAPULLAT

POROJÄÄDYKE

APPELSIINIHYYTELÖ

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.