Kasvisgratiini

(6:lle)

4-6 tomaattia

1-2 (n. 400 g) kesäkurpitsaa

0,5 tl pippurisekoitusta

0,5 tl suolaa

3-4 rkl pestokastiketta

2 dl kevytmaitoa

2 rkl vehnäjauhoja

0,5 pkt koskenlaskijaa

Pinnalle:

paprikajauhetta

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Viipaloi tomaatit ja kesäkurpitsat ja lado ne limittäin voideltuun uunivuokaan. Ripottele kasviksille suola ja pippuri ja levitä lopuksi kasvisten päälle pestokastike. Kaada kattilaan maito, jauhot ja juusto. Kuumenna huolellisesti sekoittaen kunnes kastike sakenee ja juusto sulaa. Levitä kastike kasvisten päälle ja ripottele päällimmäiseksi paprikajauhetta. Kuorruta 15- 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä ja ruoka on saanut hieman väriä.

Uusimmat

Ruoka

MAUSTEISET LOHKOPERUNAT

Ravitsemustieteen professori: raakaravinto saattaa olla liian yksipuolista – "Se voi vaikuttaa lasten ja nuorten kasvuun ja kehittymiseen"

Luomu on "uusi musta" – luomun suosijoita pidetään hienostuneina ja varakkaina, kertoo tuore tutkimus

SOKERITON BANAANI- PANNUKAKKU

KASVISGRATIINI VÄLIMEREN TYYLIIN

MAUSTEINEN LINSSIKEITTO

FETA-KASVISMUNAKAS 2:LLE

BROILERI-KASVISKEITTO

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.