Kasvisgratiini

(6:lle)

4-6 tomaattia

1-2 (n. 400 g) kesäkurpitsaa

0,5 tl pippurisekoitusta

0,5 tl suolaa

3-4 rkl pestokastiketta

2 dl kevytmaitoa

2 rkl vehnäjauhoja

0,5 pkt koskenlaskijaa

Pinnalle:

paprikajauhetta

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Viipaloi tomaatit ja kesäkurpitsat ja lado ne limittäin voideltuun uunivuokaan. Ripottele kasviksille suola ja pippuri ja levitä lopuksi kasvisten päälle pestokastike. Kaada kattilaan maito, jauhot ja juusto. Kuumenna huolellisesti sekoittaen kunnes kastike sakenee ja juusto sulaa. Levitä kastike kasvisten päälle ja ripottele päällimmäiseksi paprikajauhetta. Kuorruta 15- 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä ja ruoka on saanut hieman väriä.