Katkarapu-tomaatticurry

n. 400 g kuorittuja katkarapuja

1 keskikokoinen sipuli

1 tlk tomaattimurskaa

1 tl sokeria

1 valkosipulinkynsi

2 rkl tuoretta korianterisilppua

0,3 dl pakasteherneitä

1/2 kasvisliemikuutio

1 tl jauhettua korianteria

2 rkl tomaattipyreetä

1 tl garam masala -mausteseosta

2 rkl curryjauhetta

1 punainen chili ilman siemeniä

1,5 dl ruokakermaa

Jos käytät pakastekatkarapuja, ota ne pöydälle sulamaan.

Silppua sipuli ja valkosipuli. Laita suurehkoon pinnoitettuun kattilaan tai kasariin sipulit, tomaattimurska, sokeri, tuore korianteri, herneet ja liemikuution puolikas. Hauduta viitisen minuuttia.

Lisää joukkoon muut ainekset paitsi katkaravut ja kerma, hauduta viitisen minuuttia.

Lisää joukkoon kerma ja katkaravut ja kuumenna kiehuvaksi.

Tarjoa keitetyn riisin kera.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii perunanviljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

Laita kalaa myös kesäpöytään

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.