Kermainen hirvipata

1 kg hirvenpaistia

2 sipulia

300 g kantarelleja

3 rkl öljyä

2 dl kermaa

1 rkl vehnäjauhoja

2 kpl lihafondia

4 rkl tomaattipyreetä

2 tl sokeria

3 tl paprikajauhetta

2 tl mustapippurirouhetta

1 tl suolaa

2 dl vettä

Puhdista liha kalvoista ja kuutioi. Ruskista liha ja sipulit. Aseta lihat uuninkestävään astiaan ja ripottele vehnäjauhot lihojen päälle. Sekoita. Kuumenna paistinpannussa 2 dl vettä, lisää joukkoon fondi, tomaattipyree, kerma ja mausteet. Kuumenna seos ja kaada pataan hirvenlihojen päälle. Lisää joukkoon kantarellit. Kypsennä pataa 2,5 tuntia uunissa 175 asteessa välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa joukkoon vettä kypsennyksen aikana.

Uusimmat

Ruoka

OMENA-PÄÄRYNÄGLÖGI

SIENISALAATTI JOULUPÖYTÄÄN

JAUHELIHAKEITTO

HUNAJAPAAHDETTU KUKKAKAALI Mustikkamöllö

KINKKU-JUUSTOMUFFINIT

Vähän raaka-aineita, paljon kaulitsemista ja taittelua – Neljä erilaista torttutaikinan reseptiä

AURA-PUOLUKKALIHAPULLAT

POROJÄÄDYKE

APPELSIINIHYYTELÖ

Jouluinen possupata

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.