Kermainen hirvipata

1 kg hirvenpaistia

2 sipulia

300 g kantarelleja

3 rkl öljyä

2 dl kermaa

1 rkl vehnäjauhoja

2 kpl lihafondia

4 rkl tomaattipyreetä

2 tl sokeria

3 tl paprikajauhetta

2 tl mustapippurirouhetta

1 tl suolaa

2 dl vettä

Puhdista liha kalvoista ja kuutioi. Ruskista liha ja sipulit. Aseta lihat uuninkestävään astiaan ja ripottele vehnäjauhot lihojen päälle. Sekoita. Kuumenna paistinpannussa 2 dl vettä, lisää joukkoon fondi, tomaattipyree, kerma ja mausteet. Kuumenna seos ja kaada pataan hirvenlihojen päälle. Lisää joukkoon kantarellit. Kypsennä pataa 2,5 tuntia uunissa 175 asteessa välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa joukkoon vettä kypsennyksen aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.