Kesäkurpitsa-kinkkucalzonet

(4 piirasta)

Taikina:

15 g hiivaa

hyppysellinen sokeria

0,75 dl lämmintä vettä

n. 6 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

1 tl yrttimaustetta

2,5 dl lämmintä maitoa

2 rkl oliiviöljyä

Täyte:

200 g mozzarella-juustoa

1 rkl öljyä

1 iso sipuli hienonnettuna

250 g kesäkurpitsaa

100 g kinkkua

1 tl yrttimaustetta

suolaa, mustapippuria

Taikina:

Liota hiiva lämpimään veteen, lisää sokeri.

Lisää maito, vehnäjauhot, yrttimauste, suola ja öljy. Alusta taikina tasaiseksi ja kohota peitettynä noin 40 minuuttia.

Täyte:

Kuutioi kinkku ja kesäkurpitsa pieneksi kuutioksi. Paloittele mozzarella. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä sipuli. Lisää kesäkurpitsa ja kinkku. Paista niin kauan, että kasvikset ovat pehmeitä. Mausta.

Anna täytteen jäähtyä ja leivo sillä välin kohonneesta taikinasta neljä pyöreäksi kaulittua pohjaa.

Jaa täyte pohjien keskelle keoksi. Taita taikinan reunat vastakkain, että syntyy puolikuun muotoinen piirakka. Nipistä reunat huolella yhteen.

Anna piirakoiden kohota 10 minuuttia liinan alla ja paista 250 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Uusimmat

Ruoka

MAUSTEISET LOHKOPERUNAT

Ravitsemustieteen professori: raakaravinto saattaa olla liian yksipuolista – "Se voi vaikuttaa lasten ja nuorten kasvuun ja kehittymiseen"

Luomu on "uusi musta" – luomun suosijoita pidetään hienostuneina ja varakkaina, kertoo tuore tutkimus

SOKERITON BANAANI- PANNUKAKKU

KASVISGRATIINI VÄLIMEREN TYYLIIN

MAUSTEINEN LINSSIKEITTO

FETA-KASVISMUNAKAS 2:LLE

BROILERI-KASVISKEITTO

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.