Kesäkurpitsapaistos

1,5 kg kesäkurpitsaa

1 prk ruokakermaa

2 dl juustoraastetta

2 kpl tomaattia

400 g naudan jauhelihaa

1 lihafondi

1 kananmuna

1 sipuli

1 tl suolaa

1 tl pippurisekoitusta

2 rkl öljyä

Uuni 200 asteeseen. Huuhdo, halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa. Aseta viipaleet leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa, jotta vesi ”itkettyy” pinnalle. Pyyhi ylimääräinen vesi pois. Hienonna sipulit ja ruskista pannulla jauhelihan kanssa, mausta. Pese ja viipaloi tomaatit. Asettele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihasipuliseosta, tomaattia ja juustoraastetta. Sekoita kerman ja muna, kaada seos vuokaan. Kypsennä noin 1/2 h uunin keskiosassa.

Uusimmat

Ruoka

Kasvispihvit kausimakuun Banaaniletut

Täytetyt avokadot

Yksi taikina, monta makua ja muotoa - Väistä kaamosta pullareseptein

Lohipasta

Piparkakkurahka (2:lle)

Bataattiranskalaiset ja uunijuurekset

Mustaherukkakiisseli

Sitruunainen raparperipiirakka

Puolukka-kaurapiirakka

Kesäkurpitsalasagne

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.