Kesän 2008 trendi-roset

Rose-viinien suosio nousee kesää kohden. Niiden osuus viinimarkkinoista on hieman suurempi kuin kuohuviinien, mutta alle kymmenen prosenttia. Usko hyvään vaaleanpunaiseen ei ole järin syvällä suomalaisissa. Alkosta löytyy kolmisenkymmentä roseta.

Tortoise Creek Syrah Rose (ME-Group)LGI-Wines, Lanquedoc-Roussillon, Ranska.

Hieman rusehtava lämpimästi rypäleelle sävyttynyt kuiva viini on vivahteikas. Alueelle tyypillisiä ja hieman haasteellisia pomelon kaltaisia vaikutelmia tuntuu jälkimaun sangriamaisena appelsiinina. Pariloidut kasvikset ja linturuoka buffetissa sopii sille hyvin. Viilennä 8-12 asteeseen.

Pistein 14/20 miellyttävä hintaan 6,98 euroa.

Trivento Malbec Rose (ME-Group) Maipu, Argentiina

Hohtavan kirkas hyvin vadelmainen ja kuiva argentiinalainen yllättää raikkaudellaan. Hedelmäisille grilliaterioille, Havaijin-leikkeelle, possunfilee-asadolle, tiristetyille kesäkurpitsoille ja aasialaisittain maustetulle linturuualle vallattoman herkullinen viini. Tasapainoisena myös seurusteluun tarjottava.

Pistein 16/20 maistuva löytö hintaan 7,20 euroa.

Oxford Landing Cabernet Rose (AKVA) Yalumba, Australia

Mausteinen, suomarjoille tuoksuva karpaloiden ja yrttien sävyttämä viini tuntuu hieman vetiseltä, mutta jälkimaku korjautuu herukkaisena jäännössokerin myötä. Paistettu meloni, pariloitu kala, yrttiahvenet ja -possu sopivat Cabernet Sauvignonin seuraan.

Pisteet 14/20 kohdallaan 9,05 euron viinille.