Kikhernepyree

200 g esikypsennettyjä kikherneitä

1 dl kevytkermaa

30 g voita

n. 2 tl suolaa

ripaus valkopippuria

Katso herneiden kypsennysohje pakkauksesta. Keitä herneitä kypsiksi runsaassa vedessä niin, että ne alkavat hajota.

Siivilöi ja säästä keitinliemi. Kuumenna kevytkerma kattilassa.

Laita keitetyt kikherneet, kuumennettu kerma ja voi tehosekoittimeen ja aja seos tasaiseksi tahnaksi. Ohenna pyree keitinliemellä haluamasi paksuiseksi.

Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa kuumana.

Uusimmat

Ruoka

MAUSTEISET LOHKOPERUNAT

Ravitsemustieteen professori: raakaravinto saattaa olla liian yksipuolista – "Se voi vaikuttaa lasten ja nuorten kasvuun ja kehittymiseen"

Luomu on "uusi musta" – luomun suosijoita pidetään hienostuneina ja varakkaina, kertoo tuore tutkimus

SOKERITON BANAANI- PANNUKAKKU

KASVISGRATIINI VÄLIMEREN TYYLIIN

MAUSTEINEN LINSSIKEITTO

FETA-KASVISMUNAKAS 2:LLE

BROILERI-KASVISKEITTO

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.