Kokeile mausteisia karitsanlihapullia

Pääsiäinen ja karitsanpaisti ovat erottamattomat, mutta niin on myös Intia ja lampaanliha, kirjoittaa Keskisuomalainen. Tänä pääsiäisenä yhdistämme nämä kaksi ja valmistamme lammascurrya ja karitsanlihapullia.

Intialaisen keittiön curry ei tarkoita vain maustetta, vaan se on yleisnimitys kastikepitoiselle ruualle, jonka pääraaka-aine voi olla lihaa, kalaa tai kasvista. Myös lihapullat kastikkeessaan ovat currya.

Mausteiset karitsanlihapullat

24 kappaletta

400 g karitsanjauhelihaa

1–2 valkosipulinkynttä murskattuna

palanen tuoretta inkivääriä raastettuna

1 sipuli

1 tl jauhettua korianteria

1 muna

1 dl korppujauhetta

reilusti tuoretta korianteria silputtuna (vähintään yksi ruukku)

6 kuivattua luumua

Kastike:

1 purkki tomaattimurskaa

1 sipuli silppuna

1 valkosipulinkynsi murskattuna

1 tl kurkumaa

1 tl cayennepippuria tai chilijauhetta

2 rkl jauhettua korianteria

1 laakerinlehti

 

1. Keitä ensin kastike: kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota siinä sipulia. Lisää mausteet ja valkosipulimurska. Anna kiehua hetken aikaa.

2. Lisää tomaattimurska ja saman verran eli purkillinen vettä.

3. Keitä kastiketta puolisen tuntia, poista laakerinlehti ja soseuta kastike sauvasekoittimella.

4. Lisää jauhelihan sekaan muut lihapulla-ainekset.

5. Muotoile taikinasta 24 lihapullaa.

6. Leikkaa luumut neljään osaan ja laita jokaisen lihapullan sisään luumunpalanen.

7. Paista lihapulliin pinta ja laita ne kypsymään kastikkeeseen. Keitä lihapullia vielä puolisen tuntia.

8. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Miedon makuinen kesäkurpitsa taipuu moneksi – sillä voi mehevöittää vaikka kakun

Mikä oli Winston Churchillin lempijuoma? Entä miten Kekkosen joulupöytään saatiin viini? – Moni suuri valtiojohtaja oli hyvän juoman ystävä

Hehtaarin tontti tuottaa satoa myös naapureille ja suvulle – "Kun muutimme tänne, emme edes kuvitelleet tällaista elämää", Kaarina Suomalainen, 74, sanoo

Tuorejuusto tasapainottaa kirpeää raparperiä voitaikinaleivoksissa

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii perunanviljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.