Kokeile mausteisia karitsanlihapullia

Pääsiäinen ja karitsanpaisti ovat erottamattomat, mutta niin on myös Intia ja lampaanliha, kirjoittaa Keskisuomalainen. Tänä pääsiäisenä yhdistämme nämä kaksi ja valmistamme lammascurrya ja karitsanlihapullia.

Intialaisen keittiön curry ei tarkoita vain maustetta, vaan se on yleisnimitys kastikepitoiselle ruualle, jonka pääraaka-aine voi olla lihaa, kalaa tai kasvista. Myös lihapullat kastikkeessaan ovat currya.

Mausteiset karitsanlihapullat

24 kappaletta

400 g karitsanjauhelihaa

1–2 valkosipulinkynttä murskattuna

palanen tuoretta inkivääriä raastettuna

1 sipuli

1 tl jauhettua korianteria

1 muna

1 dl korppujauhetta

reilusti tuoretta korianteria silputtuna (vähintään yksi ruukku)

6 kuivattua luumua

Kastike:

1 purkki tomaattimurskaa

1 sipuli silppuna

1 valkosipulinkynsi murskattuna

1 tl kurkumaa

1 tl cayennepippuria tai chilijauhetta

2 rkl jauhettua korianteria

1 laakerinlehti

 

1. Keitä ensin kastike: kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota siinä sipulia. Lisää mausteet ja valkosipulimurska. Anna kiehua hetken aikaa.

2. Lisää tomaattimurska ja saman verran eli purkillinen vettä.

3. Keitä kastiketta puolisen tuntia, poista laakerinlehti ja soseuta kastike sauvasekoittimella.

4. Lisää jauhelihan sekaan muut lihapulla-ainekset.

5. Muotoile taikinasta 24 lihapullaa.

6. Leikkaa luumut neljään osaan ja laita jokaisen lihapullan sisään luumunpalanen.

7. Paista lihapulliin pinta ja laita ne kypsymään kastikkeeseen. Keitä lihapullia vielä puolisen tuntia.

8. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.