Kotoinen kalaseljanka

400 g pakastekalaa kuutioina

150 g katkarapuja

6 kpl perunoita lohkoina

150 g keittojuureksia

2 rkl voita

1 kpl kasvisliemikuutio

1 l keitettyä vettä

tilliä hienonnettuna

mustapippurirouhetta

Keitä vesi vedenkeittimessä.

Kuori ja lohko perunat.

Sulata voi kattilassa ja freesaa pippuri ja perunalohkot.

Lisää kuuma vesi perunoiden päälle ja kasvisliemikuutio.

Keitä n.5min. ja lisää keittojuurekset.

Jatka keittämistä n. 10 min.

Lisää kalapalat ja keitä n. 5min. kunnes kala on kypsää.

Lisää lopuksi katkaravut ja tilli.

Varo katkarapuja kuumentamasta liikaa, jotta ne eivät kovetu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Outo tilanne kalastajilla: Madekausi aluillaan, ei pilkkijäitä – "Kyllä se vaarassa on"

Kolme kertaa kalakeitto – kermainen, kirkas ja punainen, katso reseptit

Kommentti: Onko lautasellasi nakkipyramidi? Oletko sinä sattumien siivilöijä?

Lounaskeiton on oltava niin tuhtia, että iltapäivällä ei tarvita karkkipussia – "Kauhan pitää seisoa kattilassa", soppamies Esa Blick sanoo

Ota mallia Mikko "Peltsi" Peltolasta ja pelasta meri silakoilla annos kerrallaan – "Syön 90 prosenttia silakoistani paistettuna"

Kotileipuri, älä unohda piimää – kun hyydytetyn kakun tekee piimästä, herkku on tuorejuustoversiota kevyempi

Ruokatrendit muuttuvat jatkuvasti, ja tulevaisuuden ruoka voi olla yksilölle räätälöity ravintojuoma – "Onko ruokamme peräisin luonnosta vai laboratoriosta?"

Hittipastan tekijä Jenni Häyrinen kaipaa kauppaan nykyistä parempaa einesruokaa – "Markkinoilla olisi tilaus hyvälle einesruoalle, jota voi syödä ilman häpeää"

Oletko jo kokeillut porkkalaa? Se näyttää lohelta muttei olekaan

Raakakakku on ravinteikas vaihtoehto joulun kermakakulle – kun huomioit pari asiaa, komeus ei lässähdä vuoasta irrotettaessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.