Kreikkalaiset lihapullat

300 g porsaanjauhelihaa

200g lammasjauhelihaa

100 g keitettyä perunaa

1 kananmuna

1 rkl yrttiseosta

50 g sipulihaketta

suolaa

minttua

timjamia

basilikaa

meiramia

tilkka punaviiniä

Höyrytä yrtit pannulla punaviinissä. Kuullota sipulisilppu pannulla. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja pyörittele pulliksi. Paista pullia paistinpannussa oliiviöljyssä. Nosta lihapullat sivuun lämpimään ja tee kastike.

Kastike:

3 dl kastikepohjaa

rkl minttua

rkl timjamia

2 rkl minttuhyytelöä

2 sitruunan mehu

Keitä seos kasaan pannulla. Kastiketta voit tarvittaessa jatkaa vedellä. Kaada kastike, jota voi tarvittaessa jatkaa vedellä, lihapullien päälle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.